O DRAGOSTE PERFECTA?

   Cei care vor o dragoste perfectă să și-o caute prin buzunare când cumpără vechituri. Cei care vor o dragoste veșnică să nu se teamă de lucrurile care se sfârșesc. În dragoste, repede e același încet, doar că fără pauze. Cei care vor să fie fericiți și strigă despre asta să-și ia adio de la liniștea în doi. Niciodată nu trebuie să distrugi cu un cuvânt ceea ce ai creat în liniște. Cei care pun capăt unei relații întotdeauna vor fi diferiți de cei care luptă pentru ea. Poate și mai diferiți de toți îndrăgostiții care vor uita cui i-au spus te iubesc.
   În dragoste, cei slabi se răzbună. Fac orice să demonstreze celuilalt că e devină, că nu s-a implicat, că e un dobitoc sau o nemernică. Fac orice ca celălalt să simtă un regret, în timp ce ei se vor delecta cu o nouă iubire. Cei slabi vor trăi slăbiciunea asta o viață și de asta nu vor mai iubi niciodată la fel. Cei slabi vor trăi cu mustrări de conștiință în timp ce vor bârfi, vor reproșa, vor călca în picioare o dragoste odată păstrată în inimă. În dragoste, cei slabi regretă cel mai mult.

   În dragoste, cei puternici iartă. Iartă când se împacă cu gândul că acel om, odată iubit, nu se va mai trezi alături de ei și că tot el e un trecut. Poate frumos, poate plin de suferință, dar trecut. Cei puternici vor păstra în ei dorința de a avea un alt viitor, mai bun, mai al lor, mai împărțit la doi. Cei puternici își vor folosi timpul rămas pentru dragoste, nu pentru nemulțumiri. Ei vor ceda, chiar dacă vor avea dreptate. Ei vor înțelege, chiar dacă nu vor avea pe cine. Ei vor ierta, chiar dacă va fi mult prea dureros. În dragoste, cei puternici suferă cel mai mult
   În dragoste, cei fericiți uită. Uită că cineva care însemna totul a îndrăznit să-i mintă. Uită că lacrimile odată au fost parte din viață. Uită că amintirile sunt pentru a trăi momente din trecut. Uită să aibă amintiri. Uită și cu asta pun capăt unei neliniști. Cei fericiți găsesc putere să construiască din nou. Să vadă viața așa cum este ea, cu bune și cu rele, dar frumoasă. Cei fericiți nu păstrează doar pentru ei împlinirea. Ei uită pentri a lăsa loc altor amintiri, din prezent. În dragoste, cei fericiți oferă cel mai mult.